До блокиране на Самоковско шосе се стигна днес на протест на

...
До блокиране на Самоковско шосе се стигна днес на протест на
Коментари Харесай

Протест заради канализация блокира Самоковско шосе

До блокиране на Самоковско шосе се стигна днес на митинг на поданици на софийските села Панчарево и Кокаляне. Хората участваха в демонстрацията, защото са недоволни от неприятна инфраструктура и липса на канализация в региона. С апела " Писна ни да живеем в тиня и бедност ", те дадоха публичност на проблемите в региона.

" Липса на канализация, неприятна инфраструктура, неприятни пътища. Питейната вода е под всякаква рецензия - доста е нечиста, тази вода не става за пиянство. Имаме проблеми с тока, със сметоизвозването. Безотговорно отношение на ръководещите, на кмета на регион " Панчарево ", обявиха те.
Според кмета на регион " Панчарево " Димитър Сичанов казусът може да бъде решен след изработването на районното прединвестиционно изследване за цяла София, което ще бъде готово до края на годината.
" След което би трябвало към този момент да се реши каква е обстановката в територията на София - къде са зоните, които са най-проблемни, с цел да се възложат планове и по-късно да се намерят и пари за финансиране. То не зависи от районната администрация ", изясни кметът.
Сичанов добави, че огромното застрояване в региона изисква непрекъсната поддръжка на инфраструктурата и не приема упреците в безучастие на жителите.
" Направихме велоалея - осветена е, направихме и тротоари, поддържаме в положително положение Самоковско шосе, превозът бих споделил, че е постоянен, поддържаме зелени площи ", съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР